Novemberi program (2020)

Kedves Barátunk!

Találkozásaink továbbra is a Voxomos virtuális térben történnek. Kihasználva az internet ilyetén lehetőségét, ebben a hónapban a Delhi Magyar Kulturális Intézettel kapcsolódunk össze. A négy és fél órás  időkülönbség  miatt kivételesen 17.00-kor kezdünk.

Vendégünk: Dr. Köves Margit lektor, a Delhi Egyetem (Szlávisztika-Finnugrisztika Tanszék) és a Magyar Kulturális Intézet magyartanára

Téma:          Magyarország és India. magyaroktatás, nyelvek, kultúrák, emberek   

Időpont::       2020. november 18, szerda, 17.00

Helyszín :     https://eoibudapest.voxomos.ai/MIBT

Ötven évnél hosszabb időre tekint vissza a  magyar nyelvtanítás  Delhiben, és az indiai hallgatók nagy számban veszik fel a magyar nyelvet,  kiváncsiságból,   barátok buzdítására, vagy olyan  nyomot követve, ami valamikor megjelent az életüben.  Az indiai magyar oktatásról  szóló  előadás kitér arra, hogy vajon mi vonzza a hallgatókat a nyelv tanulására és  milyen   érdeklődést  válthat ki a kölcsönösség  magyar tanulmányokban.

 Az előadóról: Dr. Köves Margit több évtizede él  Indiában , oktató  és kutató munkája a Delhi Egyetemen és  a Magyar Kulturális Intézeten kívül  indiai kutatóintézetekhez is kötik mint az Indiai Történeti Intézet (Indian Council of Historical Research)  és  az  Indiai Társadalomkutató Intézet (Indian Council of Social Science Research) .

Erre a virtuális találkozóra is, melyhez bárhonnan lehet csatlakozni, szeretettel

várunk mindenkit.

Üdvözlettel,

Debreczeni Emese

főtitkár