Októberi program (2021)

Kedves Barátunk!

Óvatosságból egyelőre maradnak programjaink a virtuális térben, a Zoom virtuális platform segítségével. Ugyanakkor bízunk benne, hogy eljön az idő, amikor újra személyesen találkozhatunk a Nemzetek Házában.

Októberi előadóink fiatalok, Lausanne-ból jelentkeznek be, a virtuális megoldásnak köszöhetően őket is hallhatjuk egy ritkán hallható témában.

Vendégeink: Szitár Kristóf – PhD hallgató, tanársegéd – Université de Lausanne

Jakab Eszter – PhD hallgató a Lausanne-i Egyetemen és modulvezető a Milestone Intézetben

Téma: Buddha és Bábur Üzbegisztánban        

Időpont::       2021. október 27, szerda, 17.30,

Helyszín :    Zoom https://us02web.zoom.us/j/9268169639?pwd=L1BTUUJENUxtSHpycmMzMHlyS3RLUT09

A témáról:

Mi köze a szovjet mozi koreai sztárjának, Buddhának és egy szogd uralkodóról elnevezett üdítőnek a mogulokhoz? Miért segít az orosz nyelvtudás a buddhizmus és India megismerésében az éppen tálibok által átvett Afganisztántól egy kőhajításnyira? Mit tudhat egy buharai pizza készítő a magyar turanizmusról és mi a véleménye az özbeg utca emberének a perzsa kultúráról, ha tadzsik nyelven érdeklődünk? Saját képekkel illusztrált beszélgetésükben előadóink  ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Előadóink önmagukról:

Szitár Kristóf – Érdeklődés: Dél-Ázsia muszlim történelme, nyelvei, történeti módszertan. Hobbija: trash és sludge metal.

Jakab Eszter – Érdeklődés: vallástudomány (buddhizmus), művészettörténet, kulturális örökség és ezeknek a politikai vetülete. Hobbi: jóga, utazásszervezés

Erre a virtuális találkozóra is, melyhez bárhonnan lehet csatlakozni, szeretettel várunk mindenkit.

Üdvözlettel,

Debreczeni Emese

főtitkár