Nagykanizsai kirándulás

Kedves Barátunk!

Közeledik a várva várt nagykanizsai kirándulás dátuma: 

2019. szeptember 14, szombat.

Az utazásra a vasutat javasoljuk, mivel a háromórás útra viszonylag ez a legkényelmesebb megoldás, a következő menetrenddel:

Budapest-Nagykanizsa

ind.:07.35 (Bp. Déli pu.)  érk.:10.40

Nagykanizsa-Budapest

ind.: 15.08                        érk.:18.24

vagy (és ezt javasoljuk)   

ind.: 17.10                        érk.:20.24

Érkezéskor (10.40) a pályaudvaron vár minket Tugya Beáta, a Brunner kiállítás kurátora, majd vele buszozunk a kiállítás helyszínéhez, ahol tárlatvezetést tart.

A Thúry György Múzeum új épületében (Magyar Plakát Ház, 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 14-15) látható A három Sass című bővített kiállítás, melyen a festőnők japán korszakából is kapunk ízelítőt, valamint megemlékezik a férjről/apáról, Brunner Ferenc festőművészről – későbbi művész nevén Sass Ferencről – akitől a festőnők a festészetet tanulták. Itt hallgatjuk meg  Dr. Lázár Imrének, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ volt igazgatójának, a festőnők életútja kiváló ismerőjének előadását, majd Tugya Beáta vezetésével megtekintjük a Múzeum további kiállításait is. A közös programunk eddig tart.

Kedves gesztus a Múzeum igazgatója, Száraz Csilla részéről, hogy Társaságunk számára a múzeumi belépő ingyenes.

Kérem, jelezzen vissza, aki részt venne a kiránduláson, még akkor is, ha nem vonattal, hanem egyéb úton ér oda, hogy lássuk, hány résztvevőre számíthatunk. Köszönöm. 

Tájékoztatásul:

A kirándulástól függetlenül megtartjuk havi programunkat szeptember 25-én, szerdán. A meghívót később küldjük.

Üdvözlettel,

Debreczeni Emese

főtitkár