Februári program (2017)

Kedves Barátunk!

Natura artis magistra, azaz A természet  a művészet és a tudomány  tanítómestere – köszönti a latin mondat a vendégeket az egyik híres európai állatkert bejárata felett. Valóban, az élővilág páratlan szépsége mindnyájunkat csodálatba ejt, az állatok lenyűgöző teljesítménye pedig ma is izgalmas kutatási terület a természettudósok számára. Ilyen a madárvonulás.Előadónk a Magyar Természettudományi Múzeum és az Állatorvostudományi Egyetem munkatársa. Zoológusként több mint 15 éve foglalkozik vadon élő ragadozó madarak kutatásával és védelmével három kontinensen.

Vendégünk:               Dr. Fehérvári Péter, zoológus
Téma:                         Az amuri vércsék nyomában Nágaföldön
Helyszín:                   Nemzetek Háza, 1062 Budapest, Bajza u. 54 magasföldszint
Időpont:                     2017. február 22,  szerda, 18.00

Az amuri vércsék rendelkeznek a világ egyik leghosszabb vonulási útvonalával. Észak-kínai költőterületük és dél-afrikai telelőterületük között mintegy 20 000 kilométert tesznek meg minden évben. Egy közelmúltban tett felfedezés fényt derített arra, hogy a vércsék számára Nágaföld dombvidéke
talán a legfontosabb megállóhely vonulásuk során, és hogy az itt élő emberek komoly veszélyt jelentenek a madarakra. Ez az előadás erről a felfedezésről, a madarak vonulásáról és a két nágaföldi expedíció alatt gyűjtött szubjektív kulturális, politikai és társadalmi élményekről szól. Az előadást vetítés kíséri.

Mindenkit  szeretettel várunk.
Üdvözlettel,
Debreczeni Emese
főtitkár