Februári program (2019)

Kedves Barátunk!

Ebben a hónapban különleges programunk lesz, mert előadónk nemcsak szóban, de a tánc művészi eszközeivel is mesél nekünk az ősi észak-indiai táncról, a kathakról.

Bár most vendégként érkezik Magyarországra, 2016 márciusától 2018 augusztusáig a budapesti Indiai Nagykövetség Amrita Sher-Gil Kulturális Központjának  művészeti tanácsadója, program menedzsere és tánctanára volt. Néhány napig tartózkodik csak Budapesten, mégis szívesen felajánlotta, hogy ezúttal is ellátogat hozzánk. Egy évvel ezelőtt nagysikerű előadást tartott ugyancsak nálunk.

Vendégünk: Saumya Shukla, táncművész

Téma:            Kathak, az ősi észak-indiai tánc

Időpont:       2019. február 20, szerda, 17.30

Helyszín :     ELTE  ’A’ épület, alagsor 150-es terem!

1088 Budapest, Múzeum körút 4/a

Saumya tánc-tehetsége már gyermekkorában feltűnt  szüleinek. Bíztatásukra indult el a művészeti pályán. 1994-ben beiratkozott az Alaknanda Előadóművészeti Egyetemre, ahol Nrityashri  Alaknanda, az Indiában jól ismert mester irányítása alatt kezdett tanulni.. Mestere segítségével feismerte a kathak technikai, kifejező és spirituális aspektusait. Saumya diplomát szerzett a mumbaji Gandharva Mahavidyala Egyetemen. Rangidős tagja az Alaknanda Sanskriti tánccsoportnak, amellyel mind csoportos, mind szóló előadásokat tartottak Indián kívül számos más országban, többek között az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Franciaországban, Szingapúrban,  Lengyelországban, Bulgáriában és Bosznia-Hercegovinában. Saumya diplomát szerzett pszichológiából, valamint MBA diplomát az Egyesült Királyságban.

Segítség a helyszín megtalálásához:  Az ELTE campusába lépve balra az első épület az  ’A’ épület. Pár lépcső fölfelé vezet a portához, itt tovább kell menni a folyosón a lépcsőházig, majd lefelé az alagsorba. A PhD védések terme a 150-es.

A porta tud  a rendezvényről és útbaigazítást ad.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Üdvözlettel,

Debreczeni Emese

főtitkár