Elindultunk

Köszöntjük a Magyar-Indiai Baráti Társaság honlapján, melynek célja, hogy minél több hasznos és érdekes tudnivalóval lássa el olvasóit Indiáról és a Magyar-Indiai Baráti Társaságról egyaránt. A Társaság jelen formájában 1988 óta működik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ápolja a magyar-indiai kapcsolatokat, és hogy különféle programok segítségével minél több emberrel ismertesse meg Indiát, annak kultúráját, történelmét és művészetét.

Honlapunk célja az is, hogy minél több érdekességet és információt tartalmazzon Indiáról. Különböző menüpontok nyújtanak segítséget a honlapon való tájékozódásban. Mit vigyünk magunkkal Indiába, és hol érdemes megszállni? Mi az a pagrí?  Kik azok a risik? Erről és még sok más érdekességről lehet olvasni az India Kisokos részben, amelyben folyamatosan frissülő cikkek érhetőek el a legkülönbözőbb témákban.

A Galériában Indiában járt utazók képeiből található válogatás: pihenő szádhuk, bizsut válogató, csadorba öltözött muszlim nők, vándorszerzetes stb. Az Ajánlóban Indiával foglalkozó egyéb oldalakat mutatunk, amiket szintén érdemes felkeresni tájékozódás és ismerkedés céljából, valamint társoldalakat, ahol szintén érdekes tartalmak érhetőek el.

Az Ind Olvasósarok a Magyar-Indiai Baráti Társaság honlapjának még készülőfélben lévő aloldala, melyben novellák, regényrészletek, versek lesznek találhatók az indiai irodalomból, valamint híreket, recenziókat, ajánlókat olvashatnak az irodalom iránt érdeklődők. Itt összegyűjtjük az eddig megjelent fordításokat is, melyek nehezen hozzáférhető folyóiratokban, kötetekben jelentek meg, valamint új és izgalmas szerzőktől friss fordításokat is közlünk majd. Az Ind Olvasósarok várható indulása szeptember, amit összekötünk  egy kerekasztalbeszélgetéssel a Csütörtök esték sorozat keretében is, ahol az indiai irodalom hazai befogadásáról, aktuális trendekről, népszerű írókról fognak beszélgetni a meghívott irodalmárok és fordítók. Mi az a Csütörtök esték? Érdemes figyelni a honlap programajánlóját, ahol érdekesebbnél érdekesebb események közül lehet válogatni, és ahol a Társaság programjai is megtalálhatóak.

Kérdéseket, észrevételeket a Kapcsolat menüpontban található email-címre várunk.

Jó nézelődést kívánunk!

1 thought on “Elindultunk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük