Április 29-e a Tánc Világnapja, melyet az UNESCO Nemzetközi Tánc Tanács (CID) hozott létre 1982-ben.
 A világ minden országában több millió táncos ünnepel ilyenkor. Ebben az évben a Nemzetközi Tánc Tanács egyesíti erőit a World Food Programmal, hogy a tánc által támogassa az éhezés nélküli világ és az élelmiszer-biztonság ügyét.

Április 30-án a Budapest Pont Tánc Világnapi akciója bepillantást kínál India különböző régióinak táncaiba – előadásokat, tematikus bemutatókat, filmet, fotókat, és egy workshopot kínálva. A programban magyar előadók vesznek részt, akik autentikus módon tanulták és képviselik a különböző indiai táncokat. Ábrahám Judit a Rádzsasztáni tánc, Gabriella Garima a Kucsipudi, Magyar Melinda az Odisszí, Bittner Meenakshi Dóra és tanítványai – Vessző Katalin, Draskóczy Anita, és Pintér Géza – a Bharatanátjam stílusából adnak ízelítőt.
A hely befogadóképessége miatt a regisztráció javasolt: https://goo.gl/forms/e7qvNUatB X7uB2J72
További információk a fellépőkről:
Ábrahám Judit 2ooo óta foglalkozik indiai táncokkal. A rádzsasztáni hagyományos táncokat az indiai kálbélija közösségben tanulta. Táncművészetét a klasszikus táncok technikáival ötvözi, Dr. Shashi Sankhla indiai kathak mester vezetésével. Magyarországon táncot tanít, tánccsoportot vezet, gyakran jár nyugat-európai országokba fellépni, workshopot vezetni. Az előadói művészeti tevékenység mellett néprajzi gyűjtést is folytat. Az indiai zenész-táncos közösségek eltűnő félben levő hagyományait számos videó-, fotó-, és hangfelvétel rögzíti.

Gabriella Garima táncművész, tánctanár, koreográfus és teoretikus. A dél-indiai klasszikus Kúcsipúdí táncművészet elismert és egyetlen magyar szólistája. Tanulmányait Indiában végezte állami ösztöndíjasként (2000-2004), mint a Kuchipudi Dance Centre hallgatója. Mestere Dr. Swapnasundari Rao, kitüntetett érdemes művész. Szóló tánc-előadásait és csoportos kompozícióit rendszeresen láthatja az indiai kulturális fesztiválok és színházak közönsége Indiában, Magyarországon és Európában. Együttese a Tarangam Táncműhely. Munkáját az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ, Indiai Nagykövetség támogatja.

Magyar Melinda Debrecenben kezdte kelet-indiai klasszikus tánc tanulmányait, majd Sandhiyadipa Kar táncművésznő évi egyszeri kurzusain vett részt. Többször járt Indiában az odisszi és a kulturális háttér megismerése céljából. Legutóbb egy évet töltött ICCR ösztöndíjjal Orisszában, az általa tanult stílust alapító Guru Padma Vibhusan Kelucharan Mohapatra családjánál, a SRJAN Odissi Nrítyabhasa iskolában. Itt a lenyűgöző Sujata Mohapatrától és Kelucharan fiától, Ratikanta Mohapatrától volt szerencséje tanulni.

Bittner Meenakshi Dóra táncművész, a Nemzetközi Tánc Tanács CID tagja. Magyarországról indulva a dél-indiai Chennai-ban tanult és 2005-ben tartotta meg vizsgaelőadását, India kitüntetett érdemes művészének, Jayanthi Subramaniam-nak tanítványaként. Fesztivál szereplésein és tematikus estjein túl fellépet a világ legnagyobb zarándoklatán, az indiai Kumbh Mela-n is. Szereplésével készült el az első Magyarországi tematikus Bharatanátjam táncfilm Yantra címmel, amely beutazta a világot. A Holdon át című film szereplője és alkotótársa, mely a Bharatanátjam művészetét társítja a kísérleti film eszközeivel. Chennai-ban (CIIFF 2016) 4 díjat nyert a film.

Pintér Géza az ELTE Esztétika doktori iskolájának hallgatója. Három évet töltött a Teatro Tascabile di Bergamo színészeként Bergamoban és ott ismerkedett meg az indiai tánccal, azon belül a Bharatnátjam stílussal, amelyet két és fél éve gyakorol. Tánctanulás céljából egy hónapot töltött Indiában, Bangaloreban, ahol Praveen Kumar volt a mestere. Jelenleg Bittner Meenakshi Dóra tanítványa.